Idén is megrendezik a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt

frisss.hu, MTI Fotó: evamagazin.hu • 2016. május 04., szerda •
A megmérettetésre, amelyen az ország bármely cukrászdája indulhat, június 15-ig várják a recepteket.
Idén is megrendezik a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által meghirdetett versenyre a korábbi évekhez hasonlóan idén is csak egészséges torták receptjeit várja a zsűri, azaz fehér liszt és hozzáadott cukor nélkül készült süteményekét.

Az öt éve életre hívott program célja nemcsak az, hogy bevezessék a cukormentes recepteket és technológiákat a magyar cukrászatokban, hanem hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmód fontosságára. 2015 óta a versenyre bármely cukrászda és vendéglátó egység is jelentkezhet. A tortákhoz a hozzávalókat minden évben a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által ellenőrzött alapanyaglistáról választhatják a cukrászok.

2013-ban a ribizlihabos-almás rétegessel Nándori László nyerte a versenyt, 2014-ben szintén ő nyert a csokis kaland kreációval. 2015-ben pedig egy egészen különleges édesség, Vaslóczki Orsolya barackos buboréktortája lett a legjobb.

A győztes tortát augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségen kóstolhatja meg először a finomságot a Magyar ízek utcájában. Ezt követően pedig az ország számos cukrászdája árusítja majd.

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére