Hogyan válasszunk tablet tokot?

szponzorált tartalom • 2020. február 16., vasárnap •
Ha a mobiltelefonunkhoz keresünk tokot, ezernyi lehetőség közül választhatunk, a tableteknél viszont kisebb a választék. Még így is elég sok döntést kell meghoznunk, mire megtaláljuk a legmegfelelőbb tokot. Ezeket szedtük egy csokorba.
Hogyan válasszunk tablet tokot?

Csak a hátulját védje vagy a képernyőt is?

Nyilván a legérzékenyebb része a tabletnek - ugyanúgy, mint a telefonoknál - a képernyő, ez sérül meg a legkönnyebben, és ennek cseréje az egyik legdrágább a javítások között. A csak a hátlapot védő szilikon tokok nagyon népszerűek a telefonok körében, a tableteknél viszont elterjedtebb az előlapot is védő könyv típus. A csak a hátlapot védő tokok előnye, hogy nem kell mindig kinyitni. Ez utóbbiaknál érdemes a tablet védelmét egy üvegfóliával kiegészíteni.

Könyv típusú legyen vagy zseb típusú?

A könyv típusú tokok előnye, hogy az előlapot is védik, valamint, hogy általában tartóállványként is szolgálnak, hátrányuk viszont, hogy minden használat esetén ki kell nyitni a tokot, ha a tableten hozzá akarunk férni a képernyőhöz. Ez utóbbi persze a zseb alakú tokoknál is így van. A zseb típusú tok általában nem véd az ütésektől, inkább csak a karcolásoktól és a portól.

Kell-e beépített billentyűzet?

A tablet tokok egyik speciális formája az állványként is szolgáló, beépített billentyűzettel felszerelt tok. Nagyon praktikus megoldás, viszont a hagyományos változathoz képest jóval többe kerül. A Phonelinestore kínálatában sokféle praktikus tok található.

Kell-e különleges védelem?

Az alapvédelem legtöbbször azt jelenti, hogy a tablet négy sarkát vagy két sarkát és egy oldalát tartják a tokba szerelt rögzítő elemek. A rögzítő elemek elhelyezkedése miatt egy elejtésnél a tablet 4 sarka ritkán sérül, legnagyobb veszély az, ha a tok kihajtott állapotban a tablettel együtt esik le és az esés pont a tablet képernyőjét érinti. 

Léteznek speciális ütésálló tokok és vízhatlan tablet tokok is, bár jóval elenyészőbb számban, mint a telefonok esetében.

Egyszínű legyen vagy sokszínű?

Bár a tablet tokoknál inkább a funkcionalitás a lényeg, kisebb a választék a sokszínű vagy képes tokokból, azért van bőven választási lehetőség.

Márkaspecifikus legyen vagy univerzális?

Az egy adott tablethez használható tablet tok viszonylag ritka, inkább az univerzális tokok terjedtek el. A márkaspecifikus tok előnye, hogy méretében tökéletesen illeszkedik a tablethez, míg az univerzális itt-ott lötyöghet, lazább lehet. Az univerzális tok másik hátránya, hogy a rögzítő elemek néha rálógnak valamelyik kezelőgombra.

Milyen méretű legyen?

A tablet mérete meghatározza, hogy milyen tok illik hozzá, itt kisebb a mozgásterünk, de még itt is léteznek olyan megoldások, amelyek nem csak egy adott tablet mérethez használhatók, hanem a méretet tól-ig formában adják meg.

Összegzés

A tablet tok kiválasztásánál elsősorban a funkcionalitás és praktikusság alapján döntsünk, és vegyük figyelembe a védelem erősségét is.

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére