Főorvos: Aki gyorstesztet ígér a koronavírusra, az csaló

MTI, kép:origo.hu • 2020. február 06., csütörtök •
Kiengedték a kórházból azt a magyar egyetemistát, aki még a lezárás előtt, vonattal ki tudott menekülni Vuhanból, majd Pekingen át hazarepült – mondta Szlávik János az M1-en.
Főorvos: Aki gyorstesztet ígér a koronavírusra, az csaló

A Dél-pesti Centrumkórház főorvosa arról is beszélt: rengetegen keresik őket, hogy szeretnének „gyorstesztet” csináltatni, és megállapítani, elkapták-e a koronavírust. A főorvos azonban hangsúlyozza: ilyen teszt nem létezik.


„A megfelelő, az Egészségügyi Világszervezet által elfogadott úgynevezett referencia teszt egyetlen helyen, a Nemzeti Népegészségügyi Központ nemzeti védelmi laboratóriumában áll rendelkezésre. Valamennyi magyarországi gyanús esetnek a mintái ebbe a laborba mennek és ebben a laborban 24 órán belül meg tudják mondani a koronavírus fertőzöttségnek a tényét vagy kizárják azt. Tehát hangsúlyozom: senki ne kérjen teszteket, senki ne akarjon teszteket akár csináltatni, akár megvásárolni, mert ezek nem állnak rendelkezésre. Ha valaki ilyen tesztről hall, ne higgye el, mert csalás áldozata lehet” – hangsúlyozta az M1-en a főorvos.

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére