Csótány az iskolában!

SzR-eduline.hu - Fotó: vice.com • 2016. március 12., szombat •
Komoly gondok vannak a csődöt jelentett város oktatásával. Van olyan iskola, ahol csótányokkal, használhatatlan tornatermekkel találkozhat a hívatlan vendég.
Csótány az iskolában!

Az amerikai nagyváros, az autógyártásáról is ismert Detroit a válságban ment tönkre, a helyiek egy komoly hányada már elhagyta az egykor milliók által lakott várost. Bár a város helyzete azóta nagyjából rendeződött, az oktatás továbbra is szörnyű állapotban van. 

Csótányok, használhatatlan tornaterem, eszközhiány – ezek a legfőbb gondok. Egy detroiti tanár írt levelet az iskolai körzet vezetőjének, amit a Huffington Post közölt. A levélben Pam Namyslowski számos ismerős kritikát fogalmaz meg az épületek állapotával, a tanárok munkakörnyezetével és bérével kapcsolatban.

A tanár leírja, hogy számos körzeti iskolában gond van a vizesblokkokkal, tetőkkel, ablakokkal, nyílászárókkal. Télen néha kabátban tanítanak, nyáron pedig elviselhetetlen a hőség és a páratartalom a termekben – folytatja. A portál fotókat is csatol egyes épületekről a levélhez, amit a helyi tanárok készítettek.

A vice.com fotóján egy elhagyott iskola látható. 

 

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére