Az értékpapírok napon túli tőkeáttételes shortolása a tShorton keresztül

szponzorált tartalom • 2020. február 24., hétfő •
A tShort szolgáltatása lehetővé teszi a számunkra, hogy akár a több napon keresztül elhúzódó árfolyamcsökkenésen is profitálni tudjunk. A bejegyzésben ismertetjük a szolgáltatás hasznosságát, emellett pedig a vele kapcsolatos kondíciókra is kitérünk.
Az értékpapírok napon túli tőkeáttételes shortolása a tShorton keresztül

Milyen érvek hozhatók fel a tShort használata mellett?

A tőkepiacok működésének egyik sajátossága, hogy egyetlen trendváltás is képes több napon keresztül elhúzódó árfolyamcsökkenést kiváltani. De ugyanezt elmondhatnánk a nagyobb korrekciók következtében elinduló folyamatokról is.

A folyamat által bekövetkező árfolyamcsökkentés sokszor meglehetősen váratlanul érinthet minket, és bizony komolyan veszíthetünk is a tendencia következtében. Hogy az ilyen eshetőségre is meglegyen a válaszunk, vagyis ne érhessen minket váratlan meglepetésként mindez, a tShort alkalmazása javasolt.

A tShortot ugyanis pontosan azért hozták létre, hogy ügyfélként profitálni tudjunk akár az árfolyam csökkenésén is.

Mire tudjuk használni a tShort szolgáltatást?

Persze joggal merül fel bennünk a kérdés, hogy mégis miként tudunk profitálni az árfolyamcsökkenésen, és hogyan segíti az ilyen irányú céljainkat a tShort?

A szolgáltatás igénybevételével és használatával képesek lehetünk arra, hogy a rendelkezésre álló tőkeáttételes short/eladási pozíciónkat tetszés szerint akár harminc napon keresztül is tartani tudjuk. Minderre akár ötszörös tőkeáttétel mellett is lehetőségünk van.

Ennek pedig az lesz a gyakorlati hasznossága, hogy még egy több héten keresztül kitartó csökkenő trendet is teljes mértékben ki tudunk használni a szolgáltatás által. Egyúttal az ügyleten realizált profit ötszörözése is lehetővé válik a vállalt többlet kockázattal együtt.

További fontosabb tudnivalók a tShort szolgáltatással kapcsolatban

Hogyha a szolgáltatás kipróbálása mellett döntünk, és tShort pozíció nyitásán gondolkodunk, akkor a legelső teendőnk az lesz, hogy az „Értékpapír kölcsönzési keretszerződés” elnevezésű írásban foglaltakat elfogadjuk. Merre keressük ezt a dokumentumot?

A Netboon kereskedési rendszer „Szerződések” menüpontját célszerű megkeresnünk, és itt lesznek a keretszerződés adatai. Amennyiben az egyes értékpapírokra vonatkozó tőkeáttételek mértékéről is szeretnénk többet megtudni, akkor szintén a Netboon kereskedési rendszert érdemes megnyitni, azon belül pedig a „Kereskedés” menüpont alatt tehetünk szert a kívánt információra.

A tShort szolgáltatást érintő költségek és díjak a következőképpen festenek. A tShort nyitási jutalék mértéke 0,2%, a minimum összege pedig 199 forint. A napon túli tartás díja 0,4%. Ezen kívül számolnunk kell egy 199 forintos minimum zárási díjjal, továbbá egy 12%-os éves kamattal a tShort kapcsán.

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére