Aranyat érő élesztő

sd • 2020. április 08., szerda •
Lázad a vásárlóközönség, mert nincs elég Budafoki Élesztő a boltok polcain. Ja, kérem, ha mindenki csak annyit vásárolna, amennyire valójában szüksége van, lenne mindenkinek.
Aranyat érő élesztő

A gyártó a közösségi médiában szedte csokorba azokat a kérdéseket, amelyekkel a lázadó vásárlók a legtöbbször megtalálták a Budafoki Élesztő üzemének munkatársait. Volt, aki azt hitte, a gyár bezárt. - Nem, a gyár nem zárt be, teljes kapacitással gyártunk és szállítunk. Gyárunk folyamatos műszakban működik, 24 órában, hétvégén is, ünnepnapokon is gyártunk. Abban az esetben tudnánk még egy műszakot beiktatni, ha a nap 36 órából állna. Minden üzemnek van egy kapacitása, a 100% nem lehet 120%. Az élesztőgyártáshoz is, mint bármely termék gyártásához, idő kell.
De akkor miért nincs élesztő a boltok polcain? - A probléma összetett. Először is, számos import termék, legyen az friss vagy szárított élesztő, eltűnt a hazai boltok polcairól, hiszen a pánikfelvásárlásnak köszönhetően egész Európában élesztőhiány van. Ahogy fentebb írtuk, mi gyártunk, és szállítunk minden olyan kereskedelmi egységbe, ahová eddig is szállítottunk. Nem a megszokott mennyiséget, hanem annak a többszörösét. Sőt, hogy valamelyest csökkentsük a termékhiányt, és segítsünk a kereskedelmi partnereinknek kielégíteni a vásárlói igényeket, piacra dobtuk az eddig a sütőiparnak gyártott 500g-os kiszerelésű termékeinket. Kereskedelmi partnereink visszajelzései alapján a boltok polcairól percek, órák alatt tűnik el az a mennyiség, ami eddig akár 1-2 hétre elegendő volt. Ide vezet a pánikfelvásárlás. Ha mindenki csak annyit venne, amennyit ténylegesen felhasznál a közeljövőben, akkor nem lenne hiány - közölték a cég közösségi oldalán.
Hát ezért nem kell dobozszámra vásárolni és fagyasztani, vagy feltalálni az otthoni élesztőszárítást, hiszen bármikor megvásárolhatjátok frissen akár a boltban, akár házhoz szállítással az arra szakosodott webáruházakból.

Kép: komlomedia.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére