Fejlődik a területi közigazgatás

Szita Róbert • 2015. augusztus 19., szerda •
A jelenleg is zajló államigazgatási reform célja a hatékonyabb, olcsóbb és kevesebb bürokráciával járó közigazgatás megteremtése, melynek kiváló példája a vasvári járási hivatal épületében elérhető szolgáltatások.
Fejlődik a területi közigazgatás

Sümeg, Zalaszentgrót és Kunhegyes után az országban Vasvár a negyedik helyszín, ahol a munkaerő-piaci pont és a kormányablak együtt dolgozik. Összesen 12 ilyen közös helyszín lesz, s ennek az a jelentősége, hogy az állampolgárokat egy helyen, minél több szolgáltatással tudják ellátni. A kormányablakok számának bővülésével egyszerűbb és gyorsabb lesz az állampolgárok ügyintézése.

A frisss.hu-nak a Miniszterelnökség kormányablakokért felelős helyettes államtitkára, dr. Baltay Tímea elmondta: kiemelt kormányzati célkitűzés szerint augusztus 15-től bővül a kormányablakokban intézhető ügykörök száma. A korábban intézhető 387-ról 423-ra nő az intézhető ügyek száma. Az okmányirodai és kormányablak-ügyintézési szolgáltatások bővülése azért fontos, mert kormányhatározat rendelkezik arról, hogy kb. 2 ezer feletti ügykör-számot kell bevinni a kormányablakokba. 

A bővítés ezt követően is folyamatos lesz és ezek a szolgáltatás-szám emelkedések a szaktárcák javaslataira, kezdeményezéseire történnek meg. 

 

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére